Rimbier (Ριμπιέρ)

Σταφύλι μεγάλο, κυλινδροκώνικο, πτερυγωτό, συχνά σύμμετρο, μέτρια αραιό.

Ράγα μεγάλη έως πολύ μεγάλη, σφαιρική.

Φλοιός μετρίου πάχους, ανθεκτικότητας, με άφθονη κέρινη ανθηρότητα και χρώμα κυανομελανό.

Σάρκα ανθεκτική , με πολύ άχρωμο χυμό και χωρίς ιδιαίτερη γεύση.

Ποικιλία ζωηρή, πολύ παραγωγική (2-3 σταφύλια ανά καρποφόρο βλαστό).

Δέχεται βραχύ κλάδεμα.

Αποδίδει ποσοτικά και ποιοτικά σε εδάφη γόνιμα, δροσερά, των θερμών αμπελουργικών περιοχών.

Είναι ευαίσθητη στο ωίδιο, τον περονόσπορο και την φώμοψη.

Ωριμάζει από τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Τσαμπί σταφυλιού Rimbier (Ριμπιέρ)

Κατηγορία ποικιλίας: