MUSCAT DE HAMBOURG (Μοσχάτο Αμβούργου)

Ζωηρό φυτό, γόνιμο, πολύ παραγωγικό. ευαίσθητο στον μολυσματικό εκφυλισμό τον περονόσπορο και το ωιδιο.

Για την αποφυγή της ανθορροιας, χρειάζεται κορφολόγημα στα 3-4 φύλλα πάνω από το τελευταίο τσαμπί, στην αρχή της άνθησης.

Προτίμα εδάφη βαθιά, δροσερά, θερμών, ξηρών και μη παγετοπληκτων περιοχών.

Ξεκίνα την βλάστηση στα τέλη του Μάρτη και ωριμάζει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου.

Κάθε κληματίδα φέρνει 2 σταφύλια μέτρια έως μεγάλα, 500γρ.

Το κρασί του είναι χωρίς αξιώσεις, άλλα μπορεί να δώσει πολύ καλής ποιότητας αποστάγματα. Σε αναμείξεις μικρής ποσότητας με άλλα κρασιά, μπορεί να βελτίωση το άρωμα τους.

Κατάλληλο και για επιτραπέζια χρήση λόγο της πολύ γλυκιάς και γευστικής της σάρκας, κάθε ράγα φέρει 2-3 κουκούτσια.

Τσαμπί σταφυλιού MUSCAT DE HAMBOURG (Μοσχάτο Αμβούργου)