Merlot (Μερλότ)

Γαλλικής προελεύσεως ποικιλία, ζωηρή, γόνιμη, μέτρια παραγωγική, ευαίσθητη στον περονόσπορο και τα τζιτζικακια και σχετικά ευαίσθητο στο βοτρυτη πρώιμη εκπτυξη των οφθαλμών που το καθιστούν ευαίσθητο στους παγετούς της άνοιξης.

Προτίμα εδάφη αργιλοαμμωδη, αργιλασβεστωδη, δροσερά, βαθιά, ημιορεινών και ορεινών περιοχών.

Ξεκίνα την βλάστηση στα μέσα του Μάρτη και ωριμάζει τέλει Αυγούστου.

Κάθε κληματίδα φέρνει 2 σταφύλια μέτρια, που δεν ξεπερνούν τα 250-300γρ.

Το κρασί που δίνει είναι υψηλού αλκοολικού τίτλου, καλής οξύτητας, μαλακό με χαρακτηριστικό άρωμα.

Τσαμπί σταφυλιού Merlot (Μερλότ)

Κατηγορία ποικιλίας: