Chardonnay (Σαρντονέ)

Γαλλική ποικιλία, ζωηρή, γόνιμη, μέτρια παραγωγική, ευαίσθητη στον βοτρύτη, το ωιδιο, ιδιαίτερα στο στάδιο πριν την έναρξη του περκασμου, το μολυσματικό εκφυλισμό και την ξηρασία.

Προτίμα δροσερές και όψιμες ζώνες, σε αμπελώνες με βόρεια έκθεση και εδάφη αργιλασβεστωδη, ασβεστώδη, βαθιά.

Ξεκίνα την βλάστηση στα μέσα του Μάρτη και ωριμάζει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.

Κάθε κληματίδα φέρνει 2 μικρά σταφύλια συνόλου 100γρ.

Το κρασί του παρουσιάζει ισορροπία σε αλκοόλη και οξύτητα.

Είναι λιπαρό και πλούσιο σε άρωμα.

Τσαμπί σταφυλιού Chardonnay (Σαντονέ)

Κατηγορία ποικιλίας: