Cardinal (Κάρντιναλ)

Σταφύλι μεγάλο, κωνικό ή κυλινδρικό, συχνά πτερυγωτό, σχεδόν αραιόραγο.

Ράγα μεγάλη, έως πολύ μεγάλη, σφαιρική.

Φλοιός μέτριου πάχους χρώματος ερυθρού-ιώδες.

Σάρκα τραγανή, ανθεκτική.

Δροσερή κι ευχάριστη γεύση με άρωμα μοσχάτου.

Γίγαρτα 1 - 2 ανά ράγα.

Ποικιλία ζωηρή, πολύ παραγωγική (ο καρποφόρος βλαστός φέρει μέχρι και 4 σταφύλια συνήθως όμως 3), πολύ πρώιμη.

Δέχεται βραχύ κλάδεμα.

Προσαρμόζεται καλά σε ελαφρά, γόνιμα, εδάφη.

Αντίθετα, σε ξηρά εδάφη η ποιότητα της παραγωγής είναι χαμηλή.

Είναι ευαίσθητη στο ωίδιο, το μολυσματικό εκφυλισμό και τη φώμοψη.

Ανάλογα με την περιοχή, ωριμάζει από το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Τσαμπί σταφυλιού Cardinal (Κάρντιναλ)

Κατηγορία ποικιλίας: