Cabernet S. (καμπερνέ σοβ.)

Γαλλική ποικιλία, ζωηρή, γόνιμη, μέτρια παραγωγική, ευαίσθητη στο ωιδιο, την εουτυπιωση, την ίσκα, τη φομοψη, την ερινωση, και πολύ ευαίσθητο στην ξηρασία.

Προτίμα εδάφη βαθιά ημιορεινών και ορεινών περιοχών, δροσερά, με καλή ικανότητα συγκράτησης νερού, μέτριας γονιμότητας.

Ξεκίνα την βλάστηση αρχές με μέσα Απρίλη και ωριμάζει το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απρίλη.

Κάθε κληματίδα φέρνει 2-3 σταφύλια μικρά, που δεν ξεπερνούν τα 150γρ.

Με μικρές ράγες και παχύ φλοιο.

Δίνει κρασιά με έντονο χρώμα, υψηλό αρωματικό δυναμικό, σε αναμείξεις με άλλα κρασιά, αρκεί ένα ποσοστό 5-10% για να δώσει το δικό της χαρακτήρα στο τελικό προϊόν.

Τσαμπί σταφυλιού Cabernet S. (καμπερνέ σοβ.)

Κατηγορία ποικιλίας: